LOADING

Experiencias cooperativas

Entrevista a Marta Pérez, socia traballadora de Bico de Grao S. Coop. Galega

“É fundamental a sensibilización local para poder mudar as cousas”

Marta Pérez, Amaia Santamarta e Vanesa Ríos emprenderon xuntas un proxecto no que tiñan algo moi claro: ía ser cooperativo. Hai dous anos e medio abriron en Lugo o primeiro establecemento de alimentación ecolóxica a granel da cidade. Bico de Grao é, ademais, un espazo para fomentar o consumo responsable e sostible. Falamos con Marta Pérez, unha das socias traballadoras.

Por que decidistes poñer en marcha unha tenda ecolóxica?

Galician

Entrevista a Raquel Doallo e Xoana Almar, socias traballadoras da cooperativa Cestola na Cachola

A cestola na cachola fai referencia á reflexión na compra e o apoio ao consumo local”

Os seus murais humanizan pobos e cidades de Galicia, desde Carballo ata Vigo e desde Santiago ata Sober ou Castro Caldelas. A súa paixón pola economía social tamén se viste a través da súa moda ética, que pouco a pouco vaise abrindo paso no competitivo mundo téxtil. Desde hai catro anos as súas mulleres coa cestola na cachola enchen o cooperativismo galego de cor. Esta é a súa historia.

Galician

Entrevista a Esteban González, socio traballador de Panxea

“Abrímonos a toda a sociedade porque consideramos que este é o modelo axeitado de consumir”

O comercio xusto comezou a expandirse en España na década dos 90 e Galicia foi unha autonomía pioneira coa apertura, no ano 1995, de dous proxectos: A Cova da Terra en Lugo e Panxea en Santiago. 22 anos despois da súa creación, coñecemos máis en detalle a actividade e filosofía de Panxea, asociación que en 2010 se converteu en cooperativa para dar un maior pulo aos produtos da economía local.

Galician

Páxinas